0 Tilbudsforespørsel

Ulike typer løfteklyper og hvordan de brukes

Løfteklyper gjør det enklere å løfte og forflytte uhåndterlig last

Plateklyper

Plateklyper fungerer ved å sikre ulike typer plater ved at et par med kjever griper rundt platen som skal løftes. Når kjevene klemmes sammen vil de sikre lasten når det løftes. Det finnes ulike typer plateklyper, men de fleste har en enkel design som består av et par kraftige plater med kjever i bunnen. Selvlukkende plateklyper griper automatisk når platen treffer bunnen av gripekjeften. Den automatiske funksjonen gjør løfteoperasjonen raskere og sparer en mann. Klypen er ofte utstyrt med et alleveisledd i form av kjetting som gjør den robust og praktisk i bruk. De fleste plateklyper er designet for å løfte og rotere uten skader av glatt eller polerte deler som rustfrie stålplater, aluminium, ferdiglakkerte plater, tre, laminerte plater, marmor, betong, glass, plast eller annen skjør overflate. Plateklyper har fleksibel gripeevne som ofte spenner innenfor noen centimeter, slik at ulik tykkelse kan løftes med en og samme klype. 

Løfteklype for kasser og bokser

For løft og forflytning av kasser og bokser finnes klyper designet for både innvendig og utvendig grep. Innvendig grep er foretrukket når kassene står tett sammen. En kasseløfter er ideell når kasser skal stables. Klypen løfter uten noen form for deformering av kassene. Løfteklype for kasser og bokser finnes også med tippfunskjon. Tippbevegelsen utløses manuelt av en sikkerhetslås som må låses opp. 

Løfteklyper med innvendig grep

For løft av hule elementer som kveiler med wire, slanger, tau og rør finnes det løfteklyper med innvendig grep. Klypene har stor kapasitet og kan leveres med kjeft som er taggete, skånsom eller med mangan. Innvendig løft er ofte nødvedig da elementene står tett på hverandre og man ikke kommer til rundt.

Fatløfter og løfteklype for tønner

For håndtering av oljefat, kjemiske fat og tønner er det ofte nødvendig med en fatløfter. Løfteklype for tønner leveres både til horisontalt og vertikalt bruk. De kan både være helautomatiske med selvutløsende og selvlukkende mekanisme, og som semiautomatiske hvor klypen åpnes når tønnen settes ned. Fatløfter med tiltfunksjon er også av praktisk betydning for de som har behov for det. 

Løfteklype for bjelker

Løft av H og I bjelker lar seg enkelt gjennomføre med en løfteklype designet for bjelker. Klypene er kan både være selvutløsende og selvlukkende hvor den griper lasten automatisk. Klypen egner seg godt i produksjonsbedrifter og under monteringsarbeid. Løfteklyper for bjelker har fleksibel gripeevne og leveres i flere ulike kapasiteter. 

Løfteklype for last med paralelle sider

Klyper designet for last med paralelle sider er ideell for tunge laster som stål, betong, stein, trekasser og tunge bokser som skal løftes. Klypene leveres som standard versjon med gummi for optimalt grep og gir ikke spor av merker. Klemkjeve med ulike puter designet for spesielle laster kan også leveres. Klyper for last med paralelle sider leveres både som halvautomatisk system som gjør at lasten kan settes ned uten menneskelig inngripen og som automatisk system som gjør at lasten kan plukkes opp og settes ned uten menneskelig inngripen. 

Løfteklype for sylinderformet last som rør, papirruller, stål og tekstil (rørklype)

Løfteklype for runde og - sylinderformet gjenstander egner seg til løft av ruller med papir og tekstil, rør og bunter. Klypene er tilgjengelig i både halv - og helautomatisk versjon hvor den både er selvutløsende og griper automatisk. Klypen brukes ofte i par da det ofte er lange og runde elementer som skal løftes. 

Skreddersydde løfteklyper

I mange tilfeller der en tradisjonell løfteklype ikke løser oppgaven kan en spesialdesignet løfteklype være et alternativ. En løfteklype kan tilpasses og skreddersys etter mange ulike typer av laster, former, størrelser og vekt. Løfteklypene kan leveres både i vanlig stål og rustfritt stål. Om du skal løfte enheter som har en form hvor standard løfteklyper ikke kan brukes kan man spesialdesigne en løsning basert på materiale, størrelse, vekt og form.Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×