0 Tilbudsforespørsel

10 grunner til å kjøpe en elektrisk vinsj for bruk i industrien

Elektriske vinsjer er designet for å gi brukeren maksimal kontroll på løft - og trekkoperasjoner

Bruk av elektriske vinsjer er helt essensielt i mange bransjer for at næringen skal være effektiv. Vinsjer er ofte brukt innen kultur og idrettsarangementer, fiskeoppdrett, bygg og offentlige prosjekter og på mekaniske verksteder for å nevne noe. Elektriske vinsjer blir stadig mer populære i mange bransjer på grunn av at de kan tilpasses til en rekke bruksområder og har en stor grad av brukervennlighet. Vinsjene brukes ofte i større operasjoner hvor det kreves mere kraft og større krav til hastighet enn hva en manuell vinsj kan tilby. De er i tillegg enklere å bruke da de ikke krever så mye fysisk innsats å betjene. Industrivinsjer er designet for å dekke behovet i form av avanserte løft - og trekkoperasjoner og kan spesialtilpasses til en lang rekke oppgaver. 

Tilpasset hastighet 

Elektriske vinsjer leveres i et bredt spekter av hastigheter. Standard vinsjer leveres i hastighet mellom 3 - 8 meter/min. Men den enkeltes behov kan ofte ligge både lavere og høyere, og det er ikke uvanlig at elektriske vinsjer leveres med en hastighet opp mot 20 meter/min. Noen vinsjer er designet for løft og trekk av skjør last som krever ekstra lav hastighet som kan ligge ned mot 0,3 - 0,5 meter/min. Variabel hastighet er også et alternativ når man ønsker en myk start og stopp på vinsjen, men skal løfte relativt fort. Evnen til å finjustere vinsjens hastighet bidrar til å forhindre plutselige støt og reduserer risikoen for skader på lasten. Ved gjentatte løft-og trekkoperasjoner med lang wire er ekstra stor hastighet ofte ønskelig og vil gi økt effektivitet i arbeidet.

Elektriske vinsjer kan benyttes for et bredt spekter av bransjer og bruksområder

Elektriske vinsjer er designet for å gjøre de fleste løfteoperasjoner raskt, trygt og enkelt. De er konstruert for å kunne løfte eller trekke tung last. Elektriske vinsjer leveres til et bredt spekter av bransjer. Kundene består av teater, skipsverft, fiskeoppdrett, mekaniske verksteder, offshoreselskaper, vannkraftverk, fabrikker og matindustri. Bruksområder kan være opptrekk av båter, åpning av luker, løft av merder i oppdrettsanlegg, samt trekk av store laster og løft ved monterings - og rehabiliteringsjobber. Elektriske vinsjer kan leveres i krangruppe 1Am, 2m, 3m og høyere for enten moderat bruk, regelmessig bruk eller tungt bruk. Derfor er det svært viktig at man velger en elektrisk vinsj som har det effektnivået som passer for sitt bruk.

elektrisk-vinsj-byggeplass.png

Elektrisk vinsj benyttes til bygningsarbeid

 

Mulighet for bruk av trådløs fjernkontroll

Som tillegg kan elektriske vinsjer leveres med trådløs fjernkontroll. Vinsj med trådløs fjernkontroll benyttes i situasjoner hvor den som kontrollerer vinsjen er avhengig av å observere løftet fra et sted som er mere oversiktlig enn der hvor vinsjen er plassert. Det gir større trygghet og betydelig bedre oversikt over ulike løft - og trekkoperasjoner. Slike løft - og trekkoperasjoner med bruk av trådløs fjernkontroll kan være fordelaktig ved for eksempel ved løft av luker og sluseporter, opptrekk av båter, løft på scener og teater, offshore, mat og fiskeindustri og til andre industrielle operasjoner.

Elektriske vinsjer kan leveres med en rekke tilleggsfunksjoner

Elektriske vinsjer leveres både i 230, 400 og 440 volt, 50 HZ og 60 HZ med tre fas bremsemotor, men også andre type spenninger er tilgjengelig. I tillegg tilbys det vinsjer i 1 x 230 volt i lavere kapasiteter. Vinsjene kan leveres med en rekke tilleggsfunksjoner som endestoppere, overlastsikring, pressrulle for wire, rillet trommel, ulike typer bunnrammer, slakk wire funksjon(stopper vinsjen når wiren ikke lenger er stram), samt med alternative trommelstørrelser.

Rillet trommel.jpg     pressrulle.jpg

Elektrisk vinsj med rillet trommel                                                    Elektrisk vinsj med pressrulle

 

Kan designes for de fleste miljø

Standard vinsjer er designet for normale driftsforhold. Forhold som innebærer ekstreme temperaturer, ubeskyttede uteområder, marine miljøer, etsende atmosfærer og eksplosjonsfarlige områder krever helt spesifikke vinsjer som er produsert for slike miljøer. Det kan for eksempel være omgivelser som krever at vinsjen er Atex sertifisert, marinemalt eller designet i rustfri utførelse. Ved behov kan elektriske vinsjer tåle både vann og støv og inneha en IP grad opp til 67. 

Atex-elektrisk-vinsj-oljeplatform.png

Atex sertifisert elektrisk vinsj i bruk på oljeplattform

 

Effektive med liten miljøpåvirkning

En av fordelene med elektriske vinsjer er at man bruker mindre fysisk energi i forhold hva man gjør ved bruk av manuelle vinsjer. Løft- og trekkoperasjoner går raskere og man sparer spesielt mye tid ved repeterende operasjoner. Elektriske vinsjer bruker ingen olje, noe som gjør de godt egnet for bruk i miljøvennlige omgivelser. Det gir mindre utslipp og bidrar til et renere og grønnere driftsmiljø. Moderne industrivinsjer er i tillegg relativt stillegående og skaper minimalt med vibrasjon.

Elektrisk-vinsj-hoppbakke.png

Elektrisk vinsj for vedlikehold av spor i hoppbakke

 

Elektriske vinsjer er enkle å installere og svært brukervennlige

En betydelig fordel med elektriske vinsjer er at de er svært brukervennlige og er enkle å montere. I motsetning til hydrauliske vinsjer krever ikke elektriske vinsjer komplekse hydrauliske systemer som pumper, slanger og ventiler. Det forenkler installasjonsprosessen, reduserer behovet for tilleggskomponenter og sparer mye tid. 

elektrisk-vinsj-fortøyning.png

Elektriske vinsjer for bruk til fortøyning

 

Elektriske industrivinsjer er designet for langvarig bruk og krever minimalt med vedlikehold

Profesjonelle industrivinsjer kan utvikles og tilpasses for spesifikke omgivelser og konkrete bruksområder. De er ment for langvarig bruk og krever minimalt med rutinemessig og forebyggende vedlikehold. Industrivinsjer er testet, godkjent og sertifisert etter europeiske normer og regler. Når vinsjen skal brukes over tid i omgivelser hvor både temperatur, fuktighet og bruksområder varierer kan feil valg av vinsj føre til både skader og forsinkelser i prosjekter. Både funksjonalitet, bruksområde og varighet varierer stort på ulike vinsjer. Det er derfor lurt å rådføre deg med et profesjonelt firma med kompetanse på vinsjer før du går til innkjøp. 

Elektrisk-vinsj-sluser.png

Elektrisk vinsj benyttes til åpning og lukking av sluseport

 

Nøyaktig kontroll og jevn drift 

Elektriske vinsjer er ideelle for løft - og trekkoperasjoner som krever stor nøyaktighet og jevn drift. Variabel hastighet gjør det enkelt å kontrollere lasten gjennom hele løfteprosessen. Med bruk av radiokontroll har man i tillegg full oversikt over alle operasjoner. Vinsjene er enkle å bruke og krever lite vedlikehold, noe som gjør de svært populære for bedrifter som ønsker en pålitelig løsning. Elektriske vinsjer har også et høyt sikkerhetsnivå med modeller som har innebygd overlastbeskyttelse og nødstoppknapp. 

Elektrisk-vinsj-kraftverk.png

Elektriske vinsjer i bruk på kraftverk

 

Elektriske vinsjer kan leveres for både løft og trekk med et bredt spekter av kapasiteter og konfigurasjoner

Elektriske vinsjer kan brukes til både løft og trekk av tung last. De er effektive, pålitelige og sikre, noe som gjør dem til et populært valg for bedrifter på tvers av en rekke bransjer. Enten du er ute etter å løfte tunge maskiner eller flytte på materialer kan en elektrisk vinsj hjelpe deg med å få jobben gjort raskt og enkelt. Industrivinsjer leveres både med snekkegir og planetgir for større kapasiteter. Fra 100 kg på det minste og opp til 80 tonn. Ved behov for større kapasitet er hydrauliske vinsjer ofte å foretrekke. Moderne elektriske vinsjer er kompakte og er ideelle ved bruk i områder hvor man har plassbegrensninger. En elektrisk industrivinsj er kostnadseffektiv og vil gjøre jobben raskt, nøyaktig og stillegående, og velger man riktig vinsj til rett bruk vil levetiden på vinsjen være svært lang. Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×