0 Tilbudsforespørsel

Flere fordeler ved bruk av lufttalje

Lufttaljer er meget robuste og er designet for intensiv bruk. Der det kreves høy ytelse, pålitelighet og sikkerhet er lufttaljer det foretrukne førstevalget. 

Lufttaljer kan benyttes i potensielt eksplosive miljø

Lufttaljer brukes ofte i potensielt eksplosive miljøer som på oljerigger, kjemiske anlegg, gruver, næringsmiddelindustri, gjennvinning og av malingsprodusenter. Fordi de drives av luft er det ingen risiko for gnister. De er derfor egnet til mere ekstreme miljøer hvor det forekommer mye støv og brennbart materiele. ATEX sikre lufttaljer benyttes både i EX sone 1 og 2. Taljer drevet av luft brukes i bransjer hvor pålitelighet og sikkerhet står i fokus. 

Kontinuerlig drift

Lufttaljer har liten risiko for overoppheting da de er selvkjølende, noe som betyr at de kan kjøres kontinuerlig. Taljene er driftsikre og kan håndtere store løftehøyder uten å gå varm. De er derfor egnet til bruksområder hvor det forekommer gjentagende løft, som for eksempel på samlebåndsfunksjoner hos produsenter eller varehus. 

Designet for røffe miljøer

Luftdrevne taljer er ideelle i miljøer hvor det ikke finnes elektrisk strømforsyning eller når bruk av elektrisk utstyr kan utgjøre en fare. I miljøer med mye støv, smuss og fuktighet vil en lufttalje utgjøre en fordel da partikler som kommer inn i taljen vanligvis vil bli blåst ut av luftstrømmen og ikke forårsake noe stopp i driften. Bransjer hvor lufttaljer kommer til nytte er offshoreindustri, papirprodusenter, kjemisk industri, skipsbygging, matindustri, ombord på skip og nærliggende miljø hvor det forekommer støv, smuss og fukt. 

Enkel vedlikehold

Det er relativt få mekaniske komponeneter i en lufttalje sammenlignet med en elektrisk talje. Derfor er det mindre risiko at noe kan gå galt med taljen. Lufttaljer er noe dyrere enn elektriske taljer, men tar det igjen ved å ha færre reparasjoner og enklere vedlikehold. Lufttaljer har i tillegg svært lav vekt, noe som betyr at de er enklere og montere opp og flytte på. De er derfor godt egnet til service - og vedlikeholdsjobber. 

Variabel hastighet

Lufttaljer har variabel hastighet med soft start og stop og leveres enten med styretablå eller snorstyring. Dette gir en jevn bevegelse av lasten uten plutselige rykk ved opp - og nedsenkning. Man oppnår full kontroll og kan plassere lasten nøyaktig på plass. Lufttaljer er i tillegg svært stillegående og har en kompakt design med lav byggehøyde. 

Svært funksjonell og brukervennlig

Trenger man en kompakt og lett talje som skal brukes i et utfordrende miljø er lufttaljer det foretrukne førstevalg. De er stillegående og leveres i kapasitet fra 125 kg og opp til 100 tonn. Taljene har lav byggehøyde og kan leveres i ulike konfigurasjoner som for eksempel med integrert løpekatt, tannstangdrift, Atex versjon, fjernkontroll, høyhastighetstalje og mye mer.Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×