0 Tilbudsforespørsel

Grønn omstilling for vår største taljeprodusent

Liftket forbedrer sitt økologiske fotavtrykk

De siste årene har taljeprodusenten Liftket jobbet med å forbedre sitt økologiske fotavtrykk. Liftket er sertifisert etter ISO 50001-standarden som sikrer at organisasjonen har et sunt energiledelsessystem, som reduserer energiforbruket og miljøpåvirkningen, samt øker lønnsomheten.

Siden slutten av 2019 har Liftket endret maleprosessen for de tre hovedfargene til sine elektriske kjettingtaljer. Istedet for den konvensjonelle 2 - komponent løsmiddelbaserte malingen som ble brukt frem til da, har de gått over til 1-komponent vannbasert maling. Dette har betydelige fordeler da det har kortere tørketid og krever lavere tørketemperatur, som igjen frigjør mindre karbonmonoksid. Dette har gjort Liftket`s maleprosess betydelig mere miljøvennlig. 

En stor endring av infrastrukturen i 2021 førte både til mer effektive og miljøvennlige transportsystemer og betydelige besparelser i energi og oppvarmingskostnader. Flere ledd i både administrasjon og produksjon ble flyttet til samme sted. Dette har ført til mindre transport mellom ulike lokasjoner. 

Selskapet har også hatt stor fokus på interntransport siden begynnelsen av 2019. All transport mellom bedriftens lokaler gjøres med elbiler. Dette har redusert lokale C02 utslipp betraktelig. Siden man også er avhengig av elektrisk mobilitet for de ansattes firmabiler, har Liftket satt opp en rekke ladestasjoner de seneste årene. Det er også blitt satt opp 26 strømmålepunkter i hele bedriften som gjør det mulig å gjøre sanntidsmålinger av strømforbruket. 

I november 2022 investerte Liftket stort i solcelleanlegg. Dette ble iløpet av 2023 installert på taket av alle produksjonsbygningene. Med dette anlegget vil selskapet kunne dekke en stor del av eget strømforbruk i fremtiden og vil selvsagt mate energi inn i det generelle kraftnettet. I tillegg til dette store prosjektet fikk hele fabrikken LED-belysning i 2023. 

Iløpet av de siste 5 årene har Liftket klart å forbedre sitt C02 utslipp med 80% og jobber kontinuerlig med å utvikle seg videre på dette området. Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×