0 Tilbudsforespørsel

Hva er forskjellen mellom enkeltvirkende og dobbeltvirkende hydraulisk sylinderjekk?

Når bør man bruke enkeltvirkende og dobbeltvirkende sylinderjekk?

Hydrauliske sylinderjekker er designet for alle jobber hvor det arbeides med tung last. For eksempel brukes de til arbeid med å rette opp stålkonstruksjoner, løfting, veiing, posisjonering og reparasjoner av tunge gjenstander. Når man sammenligner enkeltvirkende og dobbeltvirkende sylinderjekker er den mest synlige forskjellen antall tilkoblingsporter. En enkeltvirkende hydraulisk sylinder inkluderer bare en port. Det er her hydraulikkvæsken kommer inn og presser stempelet ut i en retning. En dobbeltvirkende sylinderjekk inkluderer to porter. En for at hydraulikkvæsken skal komme inn og forlenge stempelet, og den andre for å trekke inn sylinderen. Hydrauliske sylinderjekker finnes som universale sylindere, hullsylindere, trekksylindere og i lavtbyggende versjon. De leveres både med håndpumper og elektriske pumper. 

Enkeltvirkende sylinderjekk

Stempelet i en enkeltvirkende hydraulisk sylinder strekker seg når hydraulikkvæske under høyt trykk pumpes inn i sylinderen. Når man trekker inn sylinderen igjen, kan stempelet trekkes tilbake ved hjelp av en returfjær, på grunn av belastningen eller ganske enkelt på grunn av tyngdekraften. 

Dobbeltvirkende sylinderjekk

I en dobbeltvirkende hydraulisk sylinderjekk trekker stempelet seg tilbake når hydraulikkvæske pumpes inn under høyt trykk inn i topporten, og tvinger stempelet tilbake i sin opprinnelige posisjon. Dette kan gjøres raskt om nødvendig eller gradvis med høy nøyaktighet. 

Fordeler med enkeltvirkende hydraulisk sylinderjekk

Enkeltvirkende hydraulisk sylinderjekk er svært enkel både i bruk og konstruksjon. Den har færre komponenter og trenger mindre veldikehold. Enkeltvirkende sylinderjekker er idelle for enkle jobber, spesielt når rask eller kontrollert tilbaketrekking ikke er nødvendig. 

 • Enkel i bruk
 • Nedsenking med returfjær
 • Kostnadseffektiv
 • Lett å vedlikeholde
 • Behøver kun en slange per sylinder
 • Når rask, presis eller kontrollert tilbaketrekning ikke er nødvendig

Fordeler med dobbeltvirkende hydraulisk sylinderjekk

Dobbeltvirkende hydraulisk sylinderjekk kan pumpe hydralikkvæske til begge sider av stempelet. Tilkoblingsporter plassert nær begge ender lar stempelstangen bevege seg både opp og ned. To porter gir større kontroll over stempelet ved tilbaketrekning. Det at man kan ha en rask, presis og kontrollert tilbaketrekning gjør dobbeltvirkende sylinderjekker bedre egnet for store prosjekter hvor man er avhengig av mange repeterbare løft og nedsenkninger. 

 • Raskere nedsenkning
 • Hydraulisk retur
 • Bedre kontroll og nøyaktighet
 • Passer til repeterbare operasjoner
 • Kan både skyve og trekke (Hullsylindere)


Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×