0 Tilbudsforespørsel

Hva kjennetegner en løftemagnet av god kvalitet?

Oppnå bedre sikkerhet og varighet ved å velge riktig type løftemagnet

Velger du en løftemagnet av høy kvalitet vil du i lengden spare kostnader. En høykvalitetsmagnet skader ikke lasten og vil vare lenger. Man oppnår større sikkerhet og en bedre brukeropplevelse. 

Konstruksjon, skjøter og løfteøyet

En løftemagnet av høy kvalitet skal være et kompakt og solid metallstykke med sveisede skjøter. Lavkvalitetsmagneter består ofte av flere komponenter som er boltet sammen. En slik konstruksjon krever regelmessig vedlikehold og risikoen for at den faller fra hverandre etter en tids bruk er stor. De eneste boltene på en løftemagnet av høy kvalitet er de som fester løfteøyet til magnetens kjerne. Løfteøyet skal stå stabilt i en posisjon. Løfteøyet på billige modeller faller ofte fra side til side. Dette kan i noen tilfeller blokkere betjeningsspaken og utgjøre en sikkerhetsrisiko for operatøren. 

løftemagneter.jpg

Magneter med boltede skjøter til høyre faller fra hverandre før eller siden. Magneter med sveisede skjøter varer mye lenger.

Betjeningsspak

Spaken på høykvalitetsmagneter kan betjenes med bare en hånd, noe som gir operatørens andre hånd fri til å gjøre andre oppgaver, som for eksempel å betjene kranen. Dette gir større sikkerhet under hele en løfteoperasjon. Betjeningsspaken skal være av stål eller aluminium med et ergonomisk grep, og være utstyrt med kullelager for å bytte enkelt og greit fram og tilbake. Det å betjene en spak på en løftemagnet skal være like enkelt som å kjøre en bil med manuell girkasse. Spaken på en magnetløfter av dårligere kvalitet krever vanligvis mere kraft og må betjenes med begge hender. Det kan også være en risiko for at spaken skytes tilbake til av-posisjon på egenhånd, noe som kan være ganske farlig. 

Unngå løftemagneter med restmagnetisme

En annen typisk feil ved enkelte løftemagneter er restmagnetisme. Slike magneter kan tiltrekke seg belastninger opptil flere titals kilo som kan føre til ulykker og lastskader. Ideelt sett bør magneten avgi absolutt null magnetisk kraft umiddelbart etter at den er slått av. 

Sertifisering og tester

Når du kjøper en løftemagnet sjekk alltid at den er sertifisert og overholder alle relevante sikkerhetsforskrifter. I Europa bør de være i samsvar med EN 13155: 2020 (E) sikkerhetsstandard. Det finnes ulike typer løftemagneter, men det vanlige er at den skal kunne løfte og holde 3 ganger deres maksimale belastningskapasitet. Hvis en magnet ikke samsvarer med EN 13155: 2020 (E) kan man aldri være sikker på dens faktiske løftekapsitet. Hver produsent av løftemagneter bør utføre lasttester regelmessig. I tillegg anbefales det å velge en magnet med europeisk CE sertifisering som stiller krav til magnetkomponenter og tekniske prosesser. 

Brukermanual og riktig veiledning for bruk

Dette handler mere om kvaliteten av produsenten, ikke selve magneten. Du bør alltid få en grundig brukermanual som viser veiledning i bruk av løftemagneten som er lett og forstå. Den skal inneholde detaljerte løfteinstruksjoner, lastekapasitet for ulike typer last og informasjon om hvordan kapasiteten kan påvirkes av ulike typer materialer som for eksempel runde elementer og forskjellig typer metall. Leverandøren kan på forhånd veilede deg i valg av riktig løftemagnet tilpasset det du skal løfte.Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×