0 Tilbudsforespørsel

Hvorfor investere i en portalkran?

Fordeler ved bruk av portalkraner

Portalkraner er ofte etterspurt blant bedrifter som ønsker et økonomisk, fleksibelt og mobilt alternativ til store og plasskrevende løfteanordninger. Mange bedrifter er ute etter å løse sine løftebehov uten å gjøre for store investeringer. Portalkraner er et fint alternativ til store permanente systemer fordi de har både stor løftekapasitet og er fullstendig mobile. Samtidig kan portalkraner leveres i ulike lengder og høyder. 

Allsidig og mobil

Portalkraner er et av de mest mobile og allsidige løftesystemene som finnes. De kan brukes både innendørs og utendørs, i aluminium eller stål og kan leveres med ulike kapasiteter, høyder og spenn. Med talje og løpekatt montert på portalkranen kan du både løfte og flytte gods i en svært fleksibel løsning. Siden portalkranen ikke er fastmontert, kan den enkelt flyttes til hvilken som helst arbeidsstasjon, og kan begynne å løfte på sekunder. 

Økonomisk

Bruk av portalkraner er en svært økonomisk og effektiv løsning for løft og forflytning av tunge materialer. De kan enkelt tilpasses til ditt bruk og hjelpe deg med en effektiv og sikker materialhåndtering. Ved midlertidige prosjekter vil en portalkran være det mest økonomiske. Ved leie av lokaler hvor man ikke vil ha en permanent arbeidsplass vil en portalkran være billigere enn en permanent løsning. Man må også tenke på at det er langt billigere å flytte en portalkran enn å flytte en fastmontert traverskran, og det gir mindre endringer og belastninger på bygget ved bruk av portalkraner. 

Enkel å tilpasse

En portalkran er svært fleksibel og kan tilpasses etter bruk. De kan rotere 360 grader og er flyttbare. I tillegg kan høyde, lengde og kapasitet leveres utfra behov. Det produseres portalkraner både for innendørs og utendørs bruk, i aluminium eller stål, og som manuell eller motorisert versjon. De kan også leveres med låsbare hjul, ulike type malinger, med elektrisk eller manuell talje og ikke-svingbare hjul. Portalkraner som kan justeres i høyden er også et alternativ for å oppnå enda større fleksibilitet. 

Stor kapasitet

Til tross for sin mobilitet og allsidighet kan portalkraner leveres i et stort spenn av kapasiteter. Portalkraner fra Bretteville Taljer & Maskiner kan leveres fra 250 kg og opp til 5 tonn for manuelle versjoner, og opp til 6,3 tonn for den motoriserte utgaven. Portalkraner vil derfor være et godt og rimelig alternativ til dyre og ikke-flyttbare permanente løsninger.

Dekker over et bredt arbeidsområde

En portalkran kombinert med talje og løpekatt vil dekke over et bredt arbeidsområde. Høyde, lengde og kapasitet på portalkranen tilpasses etter behov. Flyttbar portalkran med hjul gjør den svært fleksibel og kan brukes på ulike arbeidsstasjoner. Med en motorisert portalkran kan man for eksempel enkelt løfte og flytte last fra en arbeidsstasjon til en annen. 

Enkel montering

Portalkraner er enkle å montere og demontere med kun 3 hoveddeler. Dette gjør den svært transportabel og kan enkelt flyttes til områder hvor andre kraner ikke ville kunne transporteres eller brukes. Når portalkranen ikke benyttes og man ønsker å frigjøre plass, kan den enkelt demonteres og oppbevares kompakt. 

Portalkraner benyttes i mange bransjer

Portalkraner brukes over hele industrien fra store prosjekter i produksjonsbedrifter til løft og forflytninger i trange lagerlokaler. Løsninger med portalkraner blir stadig valgt på grunn av bedre effektivitet, fleksibilitet og sikkerhet. Portalkraner kan blant annet brukes i:

  • Produksjonsbedrifter 
  • Verksteder
  • Lager og logistikkfunksjoner
  • Bygg- og anleggsindustri

Portalkraner kan benyttes til mange bruksområder og er ofte et mer økonomisk alternativ enn en permanent løsning. De tar lite gulvplass og dekker over et bredt arbeidsområde.  

 Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×