0 Tilbudsforespørsel

JibFlex svingkran løfter gjennom hull og åpninger, rundt hjørner og hindringer

Fleksibel svingkran ideell for kompliserte løfteoperasjoner

JibFlex er en fleksibel og innovativ svingkran som lar operatøren løfte opp til 500 kg, og samtidig bevege lasten fritt gjennom hull og åpninger, rundt hjørner og hindringer. JibFlex er et bærbart og mobilt løfteverktøy hvor du slipper noen form for manuell håndtering når du utfører kompliserte løfteoperasjoner og forflytninger. Den kommer til nytte hvor andre tradisjonelle kraner ikke lar seg bruke på grunn av plassbegrensninger eller ulike hindringer. Kranen er rask og enkel å montere og krever minmal opplæring for bruk. Når den er permanent installert, kan den oppbevares langs en vegg eller kveiles opp rundt seg selv for å unngå å ta opp plass når den ikke er i bruk. 

Svingkran_offshore.png    jibFlex_svingkraner.png

Bakgrunnen for bruk av JibFlex kranarm

Ideen for JibFlex kom under et offshoreprosjekt i Nordsjøen. En mengde med sveisbraketter på 150 kg hver måtte transporteres fra en båt og over til en plattform for en vindturbin. Derfra måtte de transporteres gjennom en dør for så å bli senket ned i en luke. Her skulle brakettene plasseres slik at sveiseren kunne gjøre jobben sin. En rekke tradisjonelle kraner og løfteredskap ble vurdert for jobben, men man fant ingen løsning som fungerte. Dette førte til ideen om å utvikle en leddet svingkran som kunne utføre alle løfteoperasjonene, og samtidig var mobil. JibFlex var dermed en realitet og har fra den gang forbedret og effektivisert en rekke kompliserte og viktige løfteoperasjoner.

JibFlex_container.png     Kran_JibFlex.png

JibFlex svingkran gir flere fordeler

JibFlex er ideell for kompliserte løfteoperasjoner hvor det kreves stor fleksibilitet. Den leddede svingkranen kan bevege seg rundt hjørner og forbi hindringer og reduserer behovet for manuell håndtering. JiBFlex er en svært innovativ og fleksibel kranarm bygget av lette aluminiumsmoduler. Hver modul kan dreie 62 grader mot den andre slik at kranen kan snu rundt seg selv med en dreiediameter på bare en halv meter. Designen gjør at den kan operere i trange rom som ikke er egnet for andre type kraner. Kranen er i tillegg mobil og kan dermed brukes på flere plasser ved ulike behov. Den er utviklet for å tåle et tøft miljø og er svært motstandsdyktig mot langvarig utendørs bruk hvor sjø, regn eller kulde er en del av hverdagen. Kranen kan utvides og arbeide opp til 7 meter fra forankringspunktet. Med en arbeidsradius på 3 meter løfter den 500 kg, og med 7 meter har den kapasitet på 150 kg. JibFlex kommer i 41 forskjellige konfigurasjoner. Alt du trenger å vite er arbeidsradius og kapasitet på kranen. Systemet er i tillegg designet svært fleksibelt slik at man kan endre lengde på armen og dermed også kapasitet ved behov. 

JibFlex12.png     Jibflex_kran_1.png

Hvor kan man bruke JibFlex svingkran?

JibFlex kranen kan benyttes til en rekke bruksområder og bransjer på grunn av sin unike design. Der tradisjonelle kraner og løfteverktøy må gi opp på grunn av hindringer og plassmangel, utfører JibFlex jobben sikkert og effektivt. Den er blitt svært populær innen offshore vindkraft hvor man har behov for tunge løft gjennom trange rom og ned i luker. Videre brukes kranen på rigger og oljeplattformer samt i maritim industri. Kranen er også ideell for bruk i trange maskinrom med begrenset plass. I produksjonsbedrifter hvor det både er begrenset med plass og et stort antall av hjørner og hindringer kan JibFlex være til god hjelp. Man unngår manuell håndtering, gjør arbeidet mer ergonomisk og får et forbedret arbeidsmiljø. JibFlex brukes også til kompliserte løfteoperasjoner i logistikk - og transportindustrien. 

 Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×