0 Tilbudsforespørsel

Den originale Tirfor taljen - en suksess siden 1941

Tirfor taljen er kjent over hele verden for sin fleksibilitet hvor den kan arbeide i alle posisjoner og løftehøyder med ubegrenset wirelengde

Tirfor er et løfteredskap og et registrert varemerke utviklet av Tractel gruppen i Frankrike. Taljen er konstruert for både løft og trekk og fungerer sammen med et ståltau som går igjennom maskinen. Mekanismen betjenes av to par kjever og en jekkespak som tillater bevegelse fram og tilbake. Taljene er konstruert for last på 800, 1600 og 3200 kg kapasitet, men kan økes ved hjelp av kasteblokker. 

Et patentert varemerke og et velprøvd design

Da Tirfor taljen ble introdusert i 1940 årene som den første i sitt slag ble den en revolusjon. Den gjorde det mye enklere å manøvrere ulike type laster. Den ble rask populær da den var lett i vekt, rask å installere, designet for ubegrenset med wirelengde og svært presis ved posisjonering av tunge laster. Siden introduseringen i 1940 årene har Tirfor taljen stadig utviklet seg og fått forbedringer. På grunn at sin suksess har andre selskaper forsøkt å etterligne taljen på en eller annen måte, men Tractel har det patenterte varemerket for den originale og velprøvde designen. 

Bruksområder for Tirfor talje

Manuelle Tirfor taljer er bærbare og mekaniske taljer som benytter seg av wire i ulike type lengder. Taljen brukes til løft, trekk, senking, oppspenning og posisjonering av tunge laster.  Ved bruk av Tirfor er det enkelt og meget sikkert å spenne opp en wire for å posisjonere og sikre utstyr slik at det holder seg stabilt. Den kan brukes over lange avstander og er en ideell løsning for profesjonelle løft - og trekkoperasjoner. Tirfor er spesielt godt egnet til redningsaksjoner. Brannmanskaper over hele verden er avhengig av Tirfor taljer for sikker uttrekning av fastlåste kjøretøy eller tungt utstyr som forårsaker farlige situasjoner. Taljen er et av de mest allsidige verktøyene som finnes for løft og trekk og kan brukes til alt fra løft av arbeidsplattformer til montering av stålsiloer og for lasting eller lossing av tungt utstyr. Tirfor leveres også som hydrauliske taljer for undervannsbruk, hvor man kan operere flere taljer samtidig. 

Motorisert eller manuell Tirfor talje

Tirfor talje leveres både som manuell og motorisert versjon. Motorisert Tirfor har de fordelene at man kan operere opp til 4 taljer samtidig. Du trenger kun en mann for å styre de og man sparer mye tid. Taljene er konstruert for proffesjonelt bruk og opereres av en hydraulisk sylinder, drevet enten av et elektrisk eller bensindrevet aggregat. Motorisert Trfor kan også brukes under vann som en subseatalje. Det komplette settet består av et aggregat, et 3 meter langt slangesett med hurtigkobling og en Tirfor talje med ramme og sylinder.

Fordeler ved bruk av Tirfor talje

Alle Tirfor taljer er utstyrt med overlastsikring. De er svært praktiske og mobile i bruk. Det er enkelt å mate inn og ut wiren og taljen er meget sikker og effektiv. Tirfor løfter, trekker og senker med stor presisjon og kan brukes vannrett, loddrett og i vinkler. Den kan brukes over lange avstander og høyder med ubegrenset wirelengde. Hver talje leveres med et teleskopisk betjeningshåndtak. Wire leveres som standard i 10, 20, 30 og 40 meter lengder. Taljene har kapasitet på 800, 1600 og 3200 kg. Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×