0 Tilbudsforespørsel

Alternative tillegg for bruk på vinsj

Tilpass vinsjen med tilleggsutstyr etter behov

Pressrulle

Pressrulle på en vinsj presser wiren ned slik at den hele tiden holder seg inntil trommelen og hjelper til å holde wiren konstant stram. Dette forbedrer spolingen av wiren. Man unngår floker og wiren slynger seg bedre på trommelen. Det kan også forminske slitasje og øke levetiden på wiren. Ikke anbefalt hvis vinsjen trenger mange lag med wire. 

pressrulle.jpg

 

Beskyttelse av trommel

Trommelbeskyttelse gjør driften av vinsjen tryggere og beskytter vinsjoperatøren. Ved fare for at ulike elementer kan havne på trommelen og vikle eg inn i wiren er en slik beskyttelse viktig. 

trommelbeskyttelse.jpg

 

Slakk wire detektor

Denne funksjonen kan umiddelbart registrere manglende spenning på wiren. Detektoren vil reagere og forhindre at ståltauet spoles. Dette hindrer wiren fra å vikle seg sammen når tauet ikke er stramt, for eksempel under senking når det dukker opp noe som blokkerer lasten på vei ned.  

slakk wire detektor.jpg

 

Endestopper

Endestoppere garanterer maksimal sikkerhet ved å stille inn øvre og nedre stopp på vinsjen. Systemet er enkelt å justere og gjør gjentagende løft- og trekkoperasjoner enklere og mer oversiktlig. Her finnes 2 ulike typer hvor en kan stilles inn på 2 posisjoner (Klokkefunksjon) og en som kan stilles inn på 2, 4 6 eller 8 posisjoner. (cam)

Endstopper.jpgEndestopper.cam.jpg

2 typer endestoppere, klokkefunksjon og cam(Content Addressable Memory)

 

Elektronisk overlastsikring

Denne funksjonen stopper vinsjen når overbelastning forekommer. Overlastsikring er obligatorisk ved løft av last på over 1000 kg og kommer som et alternativ på last under. Overlastsikring er viktig for å forhindre ulykker og skader på vinsjen. 

Overlastsikring.jpg

 

Rillet trommel

Fordelen med rillet trommel er at det hjelper wiren med å spole seg jevnt på trommelen på det første wirelaget. Uryddig spoling er ikke bare et spørsmål om estetikk, men wiren kan i noen tilfeller vikle seg sammen, bli bøyd eller på annen måte skadet, slik at det krever fornyelse av wiren. Løft -og trekkoperasjoner blir også enklere, mer presise og ryddigere.

Rillet trommel.jpg

 

Trommelskiller

Dette er vinsjer med en trommel med 2 eller flere seksjoner med en trommelflens imellom. På den måten kan vinsjen benytte seg av flere ståltau.

Trommelskiller.jpg

 

Smal eller bred trommel

Behovet for ulike lengder på trommel varierer utfra forskjellige type løft - og trekkoperasjoner. Ulike typer trommellengder leveres på forespørsel.

smal bred trommel.jpg

 

Bunnramme

For feste til bakken for enklere installasjon og håndtering av vinsjen

vinsj bunnramme.jpg

 

Spindelendebryter

Spindelendebryter teller trommelomdreininger til vinsjen skal stoppe. Den justerer vinsjen i maksimal posisjon slik at den fungerer optimalt i begge retninger.

Spindel endebryter.png

 

Frikobling av trommel

Manuell frikobling av trommelen kan kun gjøres når lasten er av. Funksjonen gjør det mulig med manuell nøddrift ved å trekke ut wiren når strøm ikke er tilgjengelig. 

Frikobling vinsj.jpg

 

Manuell nødsveiv

I noen tilfeller kan det være nødvendig med et manuel hjult eller en sveiv for å senke ned lasten manuelt, Enten i nødstilfeller ved strømbrudd eller når lasten må senkes ned med stor presisjon. 

manuell nødsveiv.jpg

 

Manuell båndbrems

Ekstra manuell båndbrems brukes hovedsaklig på elektriske vinsjer

båndbrems.jpg

 

Vinsj for spesielle miljø

Standard vinsjer er designet for normale driftsforhold. Forhold som innebærer ekstreme temperaturer, ubeskyttede uteområder, marine miljøer, etsende atmosfærer og eksplosjonsfarlige områder krever helt spesifikke taljer som er produsert for slike miljøer. Dette kan for eksempel være vinsjer beregnet for offshore, fisk og kjemisk industri. Atex sertifiserte vinsjer leveres i tillegg for områder hvor det forekommer eksplosjonsfare.

flytenderigg1.JPG

 

Spesialmaling

Sertifisert type C5M for marine og offshorebruk. Type C4 for bruk i røffe omgivelser.

spesialmaling vinsj.jpg

 

Sleperingskontakt

En slepering er en funksjon for å lage en elektrisk forbindelse fra en stasjonær gjenstand til en roterende enhet. I tilfellet med en vinsj vil man ved hjelp av en sleperingskontakt opprettholde signaler på en strømførende kabel selv om trommelen går rundt. 

Sleperingskontakt.jpg

 

Trådløs fjernkontroll 

Vinsj med trådløs fjernkontroll benyttes i situasjoner hvor den som kontrollerer vinsjen er avhengig av å observere løftet fra et sted som er mere oversiktlig enn der hvor vinsjen er plassert. Det kan føre til større trygghet ved å benytte vinsjen og betydelig bedre oversikt over ulike løft - og trekkoperasjoner. Slike løft - og trekkoperasjoner med bruk av trådløs fjernkontroll kan være fordelaktig ved for eksempel ved løft av luker og sluseporter, trekke opp båter, bruk på scener og teater, offshore, mat og fiskeindustri og til andre industrielle operasjoner. Fjernkontroll finnes for både trekk og løft, samt for standard eller justerbar hastighet.

Radiokontroll.trekk.justerbar_2.jpg

 

Vinsj med justerbar hastighet

Justerbar hastighet er svært gunstig ved håndtering av skjør last. Man løfter og senker lasten rolig og kontrollert samtidig som du kan holde høyere fart på resten av løftet. Ved å investere i en vinsj med variabel hastighet vil den være tilpasset til flere ulike bruksområder og kan brukes mere fleksibelt. Din nettleser er utdatert!

For å kunne bruke alle funksjoner på nettsiden må du oppdatere nettleseren. Oppdater min nettleser nå

×